









הסבת אקדמאים להוראה עושים במכון כרם בירושלים
הכשרה להוראה ברוח הומניסטית יהודית

כל התוכניות מותנות בבדיקת התאמה וזכאות.
כל התוכניות מותנות בבדיקת התאמה וזכאות.
תכנית חדשה בשיתוף התיכון לאמנויות ומנח״י
הכשרת מחנכים לחינוך הממלכתי
ברוח הומניסטית
יום לימודים מלא בתיכון לאומנויות
תפיסה חדשנית של הכשרה להוראה בתוך בית הספר
מתאים למועמדים מכל תחומי הדעת
זדמנות ללמוד לתואר שני במקביל ללימודים לתעודת הוראה, במגוון מסלולי הלימוד במכון שכטר: מקרא, יהדות, היסטוריה, אמנות יהודית ועוד. הסטודנטים יזכו להנחה בשכר הלימוד לתואר השני בהיקף של 70%. מיועד לבוגרי תואר ראשון בציונים מתאימים בלבד.
תכנית להכשרת מורים לאזרחות והיסטוריה, המשלבת לימודי הרצל וחינוך לאזרחות פעילה. הסטודנטים יזכו במלגת לימודים בתמיכת קק"ל.
בכרם אנו מבקשים לחזק את מיומנות המורים בקידום ופיתוח שיח זהותי בכתה, הנותן מקום של כבוד למגוון הזהויות בכתה הממלכתית. בנוסף ניתן דגש על פדגוגיה בית מדרשית כמרכיב מרכזי בהוראת מקצועות היהדות.
תכנית חדשה בשיתוף התיכון לאמנויות ומנח״י
הכשרת מחנכים לחינוך הממלכתי
ברוח הומניסטית
יום לימודים מלא בתיכון לאומנויות
תפיסה חדשנית של הכשרה להוראה בתוך בית הספר
מתאים למועמדים מכל תחומי הדעת
תכנית זו מיועדת לבוגרי תואר ראשון המבקשים ללמוד לתואר שני לצד לימודי ההוראה. הסטודנטים יכולים לבחור באחד מהמסלולים הבאים: מקרא, יהדות היסטוריה או אמנות יהודית. הלימודים מתקיימים על פני שנתיים, בכל אחת מהשנים יתקיים יום לימודים מלא אחד בכרם או בשכטר, בנוסף לקורסים מתוקשבים ולהתנסות מעשית.
תכנית להכשרת מורים להוראת אזרחות, חינוך לאזרחות פעילה ברוח חזונו של הרצל למדינה יהודית ודמוקרטית. הסטודנטים המשתתפים בהתנסות המעשית בשנת תשפ"ה יזכו במלגה ע"ס 2,500 ש"ח בתמיכת קק"ל.
בכרם אנו מבקשים לחזק את מיומנות המורים בקידום ופיתוח שיח זהותי בכתה, הנותן מקום של כבוד למגוון הזהויות בכתה הממלכתית. בנוסף ניתן דגש על פדגוגיה בית מדרשית כמרכיב מרכזי בהוראת מקצועות היהדות.
תחומים מגוונים: היסטוריה, ספרות, יהדות, מוזיקה, אמנות, מדעי החברה, פילוסופיה, גיאוגרפיה, תיאטרון, מחשבת ישראל, מקרא, אזרחות (משפטים, מדע המדינה לבוגרי משפטים, מדע המדינה, יחב"ל), תולדות האמנות, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, אפשרות גם לתחומי המדעים והמתמטיקה.
כרם נחשב לתכנית מצטיינים של משרד החינוך. תלמידי כרם זכאים להנחה של 20% על שכר הלימוד להסבת אקדמאים. בנוסף מגוון מלגות למתאימים בתמיכת כל ישראל חברים וקרן סולייר- פוזן . בכרם לומדים בעלי תואר ראשון (לפחות) או לקראת סיומו בתחומי הרוח, החברה והאמנויות.
ניתן לשלב את הלימודים לתעודת הוראה בכרם עם לימודי תואר שני M.ed בחינוך במכללת דוד ילין או תואר שני במקצועות היהדות במכון שכטר.
תחומים מגוונים: היסטוריה, ספרות, יהדות, מוזיקה, אמנות, מדעי החברה, פילוסופיה, גיאוגרפיה, תיאטרון, מחשבת ישראל, מקרא, אזרחות (משפטים, מדע המדינה), תולדות האמנות, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, אפשרות גם לתחומי המדעים והמתמטיקה.
הצטרפו לתכנית מצטיינים ייחודית של משרד החינוך ותוכלו לקבל 20% הנחה על שכר הלימוד. לבעלי תואר ראשון (לפחות) או לקראת סיומו בתחומי הרוח, החברה והאמנויות
ניתן לשלב את הלימודים לתעודת הוראה בכרם עם לימודי תואר שני בחינוך במכללת דוד ילין או תואר שני במקצועות היהדות במכון שכטר
לימודים לתעודת הוראה במגוון מקצועות הרוח, החברה, היהדות והאומנויות. אפשרות לשילוב תואר שני במכון שכטר . ליווי מקצועי ואישי בהתנסות מעשית בבתי הספר, הכרה בהוראה למורים בפועל, למידה דיאלוגית בקבוצות קטנות, תכנית לימודים גמישה ומותאמת אישית
הרחבת אופקים בתחומי הרוח, היהדות האמנות והספרות, מתוך תפיסה הומניסטית רחבה המבקשת להחזיר את מדעי הרוח למרכז העשייה החינוכית. מפגשים מרתקים עם אנשי תרבות וחברה מגוונים.
כרם היא תכנית מצטיינים ייחודית הממומנת בחלקה על ידי משרד החינוך ומעניקה 20% הנחה בשכר לימוד לכל תלמידי כרם. אפשרות למלגות נוספות.
תכנית הלימודים בכרם גמישה ומותאמת אישית. הכרה בלימודי תואר שני ולימודי מורה דרך. הכרה בעבודה כהתנסות מעשית למורים בפועל. התחשבות מירבים במגוייסים ומגוייסות.
>> כרם היא תוכנית להסבת אקדמאים להוראה, ולכן תעודת ההוראה ניתנת בתחום הדעת אותו למדתם במסגרת התואר. במידה ולמדתם תואר רב תחומי, או מתחום שאינו נלמד בבתי הספר, אנחנו נבדוק את גיליונות הציונים שלכם ונפרוש בפניכם את האפשרויות. לעיתים יש צורך בהשלמות בתחום הדעת. בנוסף, ניתן לבחון אפשרות ללמוד דידקטיקה ולהתנסות בתחום דעת קרוב נוסף על מנת להרחיב את ארגז הכלים שלכם כמורים לעתיד.
>>
לאחר שתשאירו כאן את פרטיכם, צוות כרם יחזור אליכם. תצטרכו לשלוח גליונות ציונים, קו"ח, ולמלא טופס הרשמה, ואז תקבע לכם וועדת קבלה. ניתן ליצור קשר עם צוות כרם לכל שאלה
במייל: keremm.1973@gmail.com
טלפון: 02-6240450
וגם בווטסאפ: 054-2644054
>> לאחר ההודעה על קבלתכם לכרם, תתבקשו להירשם לפגישה עם יועצת לימודים. בפגישה זו תבנה לכם מערכת המותאמת לצרכיכם ולתחומי העניין שלכם, בהתאם לנתונים. הלימודים בכרם מתקיימים בימים ראשון ורביעי. ניתן לרכז את הלימודים או לפרוש אותם לזמן ממושך יותר לפי הצורך. ניתן להכיר בלימודים קודמים מתחום החינוך, בלימודי תואר שני , וכן בהוראה בפועל לצורך התנסות מעשית.
>>
כן. יש אפשרות ללמוד בכרם להרחבת הסמכה במקצוע הוראה נוסף: בספרות, במקרא, ביהדות, בהיסטוריה ועוד. לימודי הרחבת הסמכה כוללים השלמת קורסים בתחום הדעת הנוסף, חלקם במסגרת מכללת דוד ילין, וכן לימודי דידקטיקה והתנסות מעשית. לימודים אלה מאפשרים למורים בפועל להרחיב את ידיעותיכם ולרכוש ידע וכלים בהוראת תחומי דעת חדשים.